Vita Aktive® monivitamiini hivenainevalmiste sisältää luonnollisia B-, E- ja C-vitamiineja sekä hyvin imeytyvää sinkkiä, seleeniä, kromia, jodia, molybdeeniä, piitä ja magnesiumia. Vita Aktivessa kaikki B-vitamiinit ovat luonnollisessa orgaanisessa aktiivi-muodossa. Vita Aktive® sopii myös lapsille ja raskaana oleville päivittäiseen käyttöön.
Vita Aktive® jälleenmyyjiä - Lue lisää
Väsymys – Uupumus – Hermosto – Silmät – Iho
Hiukset – Kynnet – Kollageeni – Raskaus
Immuunijärjestelmä Kilpirauhasen toiminta
 
Vita Aktive® on koko perheen
monivitamiini-hivenainevalmiste!

Vita Aktive®:n yksi tärkeimpiä komponentteja on itävaltalainen Panmol® -complex, kvinoauute (Chenopodium quinoa). Panmol® on sertifioitu ja lääketehtaiden GMP laatua.

On tärkeää, että kaikki B-vitamiinit tulevat elimistöön oikeassa muodossa ja suhteessa, jolloin ei synny epätasapainotiloja. Vuosikymmenien tutkimustyö on auttanut kehittämään idätetyistä luomukvinoan siemenistä sertifioidun Panmol® raaka-aineen. Panmol® B -complex toimii paremmin kuin synteettiset vitamiinit, koska Panmol® raaka-aineessa vitamiinit ovat biologisesti aktiivisessa muodossa. Siinä on mukana vitamiinien hyväksikäytölle tärkeät koentsyymit, polyfenolit, fytosterolit ja flavonoidit. Panmol® B -complex vitamiinit ovat pitkävaikutteisempiä kuin synteettiset vitamiinit. Panmolin bioaktiivisuus on 400% synteettisiin B-vitamiineihin verrattuna.

Aktiivisilla B-vitamiineilla on laajemmat vaikutukset kuin synteettisillä muodoilla, koska elimistön ei tarvitse käyttää ravintoaineita ja energiaa vitamiinien aktivoitumiseen. Joidenkin vitamiinien aktivoitumiseen tarvitaan entsyymejä, joiden toiminta saattaa olla puutteellista, esimerkiksi foolihapon aktivointiin tarvitaan MTHFR-entsyymi (metyleenitetrahydrofolaatti-reduktaasi). Jos tämä aktivointi ei onnistu, synteettisestä foolihaposta ei muodostu aktiivista folaattia ja se jää verenkieroon muuttumattomana eikä metyloidu elimistön käyttöön. Ongelma voidaan ohittaa nauttimalla aktiivisessa muodossa olevaa folaattia.

VITA AKTIVEN KÄYTTÖALUEITA
B- ja C-vitamiinit auttavat vähentämään väsymystä ja uupumusta sekä edistävät hermoston ja immuunijärjestelmän normaalia toimintaa. E- ja - C-vitamiinit edistävät solujen suojaamista hapettumisstressiltä. C-vitamiini edistää kollageenin normaalia muodostumista ihossa, verisuonissa ja – rustoissa yhdessä piin kanssa. Biotiini edistää hiusten ja ihon normaalia toimintaa. B2-vitamiini ja sinkki edistävät näön normaalia toimintaa. Kromi edistää veren glukoositasojen pysymistä normaalina. Folaatti edistää psykologisia toimintoja, homokysteiinin aineenvaihduntaa sekä raskauden aikaista kudosten kasvua. Jodi ja seleeni edistävät kilpirauhasen normaalia toimintaa.

Vita Aktive® on suunniteltu niin, että se tukee elimistön metylaatiota mahdollisimman tehokkaasti. Vita Aktive® sisältää niitä ravintoaineita, joita elimistö tarvitsee päivittäin terveyden ylläpitämiseen tai sairaudesta toipumiseen. Vita Aktive® sisältää ravintoaineet oikeassa suhteessa ja oikeassa muodossa rasittamatta elimistöä liian suurina pitoisuuksina. Lisäksi ravintoaineiden synergia lisää valmisteen tehoa. Vita Aktive®:n raaka-aineissa on vältetty yleisesti allergisoivia raaka-aineita ja yrttejä, jotka voisivat rajoittaa tuotteen päivittäistä käyttöä.

Maidoton – Laktoositon – Gluteeniton – Hiivaton – Maissiton Makeuttamaton - Ei Sisällä eläinperäisiä aineita

Sairauksien taustalla huono metylaatio

Uudet tutkimukset vahvistavat, että elimistön puutteellinen metylaatio johtaa erilaisiin sairauksiin. Metylaatiota tarvitaan DNA vaurioiden korjaamiseen, joita syntyy jatkuvasti elimistössä. Metylaatiota tarvitaan myös glutationin toimintaan. Glutationi on elimistön oma antioksidantti joka poistaa verenkierrosta ja kudoksista myrkyllisiä aineenvaihduntatuotteita. Ihmiset jotka sairastuvat kosteusvauriohomeista ja muista ympäristömyrkyistä sekä rokotteista ja lääkkeistä, kärsivät usein juuri metylaatio-ongelmista.

Kun ravintoaineet tulevat kehoon luonnollisissa muodoissa, ne ovat heti kehon hyödynnettävissä ja niiden synergiavaikutus on moninkertainen synteettisiin vitamiineihin verrattuna, jolloin pienemmät pitoisuudet riittävät. Metylaatio-ongelmista kärsivillä verenkiertoon saattaa kertyä liikaa B-vitamiineja, erityisesti foolihappoa, jos sitä käytetään synteettisenä muotona.

Geneettisestä metylaatio-ongelmasta arvioidaan kärsivän jopa 45 % ihmisistä, mutta myös huono ruokavalio ja sinkin, magnesiumin, B12, B2, B6 ja folaatin puute, huono ruoansulatus, probioottien puute, keliakia ja muut suolistosairaudet aiheuttavat metylaatio-ongelmaa. Lisäksi stressiä pidetään yhtenä merkittävänä metylaatio-ongelman aiheuttajana. Myös useat lääkkeet häiritsevät metylaatiota mm. happosalpaajat eli protonipumpun estäjät, diabeteslääke metformiini, reumalääke metotreksaatti, estrogeenit, E-pillerit, kortisonia sisältävät lääkkeet (mm. Prednisolon) sekä kolestrolilääke kolestyramiini (Questran).

Huonon metylaation oireita ovat mm: masennus, unettomuus, mielialan vaihtelut, autismi, ADHD, kaksisuuntainen mielialahäiriö, skitsofrenia, raivokohtaukset, useiden aineiden allergiat, tuoksuyliherkkyys, korkea histamiini. Selluliitti. Hashimoton tauti. Kilpirauhasen vajaatoiminta. kilpirauhashormoni T4:n muuttumattomuus aktiiviseksi T3 hormoniksi. Oireita ovat myös krooninen väsymysoireyhtymä (CFS), ahdistuneisuus, kohonnut homokysteiini, fibromyalgia, puutuminen tai pistely, hermosärky, heikkouden tunne ja aivosumu, kohdunkaulan kudosmuutokset (HPV papilloomavirus) ja keskenmenot. Lisäksi hermostoputken häiriöt vastasyntyneillä sekä huuli- ja suulakihalkio. ALS, MS, parkinsonintauti, erilaiset syövät sekä borrelian kroonistuminen ja pitkittyneet virussairaudet, puutteellisesta myrkynpoistosta johtuen. Postural Tachycardia Syndrome (POTS)

Tutkimusviitteitä:

Metylaatio ja Sjögrenin syndrooma, väsymys sekä väsymysoireyhtymä (CFS)
https://academic.oup.com/rheumatology/article/55/6
/1074/1744665
; https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed
/29275786
https://bmcmedgenomics.biomedcentral.com/articles
/10.1186/s12920-017-0248-3

Posttraumaattinen stressioireyhtymä (POTS) geenien muutokset ja metylaatio
http://atvb.ahajournals.org/content/32/8/1910.long

T3 kilpirauhashormoni ja metylaatio
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2875831/

Folaatin puute tai täydennys voivat vaikuttaa
geenien ilmentymiseen DNA metylaatiossa

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/29341861

B-vitamiinien vaikutuksia
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4772032/ https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/27655070

B12-vitamiinin luonnollisia muotoja ovat mm. metyylikobalamiini ja adenosyylikobalamiini. Metyylikobalamiini on eniten käytetty aktiivinen B12-vitamiinimuoto. Tutkimukset osoittavat, että metyylikobalamiinia sisältävät ravintolisät ovat tehokkaita korjaamaan B12-vitamiinin puutosta ja niitä voidaan käyttää vaihtoehtona B12-vitamiinipistoksille. Synteettinen B12-vitamiini on nimeltään syanokobalamiini ja se sisältää syanidia, jolla voi olla myrkyllisiä vaikutuksia, jos sitä käytetään suuria määriä pitkään.

B12 aktiiviset muodot parempia kuin B12 synteettinen muoto
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/29032242

B12 ja fibromyalgia
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4406448/

B12 metyylikobalamiini ja hermovauriot
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/28179161 https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4523890/

B12 metyylikobalamiini ja ALS
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/27922548

B12 metyylikobalamiini ja kipu
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/27916242

Metyylikobalamiini vähentää kemoterapian aiheuttamaa neuropaattista kipua
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4956006/

B12-vitamiini autismi ja skitsofrenia
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4723262/

B12-vitamiinin puutos ja POTS
http://pediatrics.aappublications.org/content/133/1/e138.long; http://apjcn.nhri.org.tw/server/APJCN/27/1/176.pdf

Vita Aktive sisältää 8 aktiivista B-vitamiinia,
myös aktiivisen NADH B3-vitamiinin.

Panmol® NADH
https://www.regenerativenutrition.com/assets/NADH/
Panamol%20NADH%20Biography.pdf

NAD parantaa mitokondrioiden, lihasten,
hermosolujen ja melanosyyttien kanta solujen toimintaa

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/28537485

NAD säätelee energian aineenvaihduntaa hypotalamuksen välityksellä
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/30179604

NAD + voi parantaa genomin stabiilisuutta
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/28216063

NAD ja Q10: n kroonisen väsymysoireyhtymän (CFS) hoidossa
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26212172

NAD ja ikääntyminen
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4112140/;
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6052485/; https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/29883761; https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5514996/; https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5876407/

Synteettinen foolihappo voi jäädä verenkiertoon ja altistaa syövälle
https://clinicalepigeneticsjournal.biomedcentral.com/articles/
10.1186/s13148-017-0374-y

Korkeat folaatti pitoisuudet altistavat rintasyövälle
http://ajcn.nutrition.org/content/104/3/671.long

Folaatin vaikutuksia sairauksiin
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/28882489

Folaatti, masennus ja dementia
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17900207 https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/?term=15534434

Folaatti ja autismi
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/29305196

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/27338456

Folaattigeenin mutaatio altistaa eturauhasen syövälle
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5187796/

Folaatilla suojaava vaikutus moniin syöpiin
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/29161239

Pieni annos folaattia auttaa ahdistukseen
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4898281/

Folaatin puute liittyy useisiin vastasyntyneiden häiriöihin, kuten hermostoputkihäiriöihin ja sikiön epämuodostumiin sekä sydän- ja verisuonitauteihin, masennukseen ja Alzheimerin tautiin. Synteettinen foolihappo on osallisena syövän synnyssä. Edellä mainittujen lisäksi on näyttöä siitä, että folaatin puute on riski lapsuuden leukemian kehittymiselle
https://genesandnutrition.biomedcentral.com/articles
/10.1186/s12263-017-0560-8

C-vitamiini pystyy ehkäisemään, että hoitamaan hengitys- ja systeemisiä infektioita, kun saanti on 100-200 mg vrk
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5707683/

C-vitamiinin puutos ja rasvamaksa
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4276979/

C-vitamiinilla tärkeä merkitys aivoille ja lisämunuaisille
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25865869
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15666839; http://ajcn.nutrition.org/content/86/1/145.long

C-vitamiinin puute pienentää noradrenaliinin
ja adrenaliinipitoisuuksia lisämunuaisissa

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23508458

Natriummolybdeeniin liittyviä tutkimuksia
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25084733

Kaliumjodi vähentää lyijymyrkytyksen haittoja
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/28220909

Jodin riittävä saanti raskauden aikana
on tärkeää normaalin sikiökehityksen kannalta

https://www.mdedge.com/ccjm/article/132156/
endocrinology/iodine-deficiency-clinical-implications

Jodi on olennainen osa kilpirauhashormonien
tyroksiini (T4) ja triiodothyronine (T3) tuotannossa

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/27973468

Jodi estää testosteronin aiheuttamaa eturauhasen liikakasvua
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/29248723

Jodilla tärkeä merkitys kilpirauhasen
lisäksi ihmisen koko immuunipuolustukselle

https://www.frontiersin.org/articles/10.3389/fimmu.
2017.01573/full

Sinkin vaikutuksia immuunipuolustukseen sepsiksessä (verenmyrkytyksessä)
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5417428/
; https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3438373/

Sinkin ja seleenin pitoisuudet plasmassa
ovat kriittisesti sairailla potilailla alhaiset

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/29129241

Kromi voi olla hyödyllistä potilaille, joilla on epätyypillinen masennus ja voimakasta hiilihydraattien himoa
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16184071

Kromipikolinaatti ja biotiini voivat olla tehokas hoito ihmisille, joilla on huonossa hoito tasapainossa oleva diabetes. Kromilla ja biotiinilla voidaan parantaa myös rasva-aineenvaihduntaa
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26212172

Natriummolybdeeni suojelee maksaa
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25084733

Takaisin ylös