Suomen Terveysjärjestö STJ ry

Elämme murroskauden kynnyksellä kilpirauhasen vajaa- ja liikatoiminnan hoidon suhteen sekä Suomessa, että maailmalla. Vanhan on aika väistyä ja uuden tulla tilalle, mutta muutosprosessi on aina kivulias. Parempia aikoja odotellessa meillä on satoja tuhansia kilpirauhaspotilaita, jotka ansaitsisivat tulla hoidetuksi paremmin ja ylipäätään edes diagnosoiduksi. Virallinen koululääketiede perää lisää tutkimustietoa muista lääkehoidoista kuin mitä nyt yleisesti käytetään, mutta tämä toive on kuin häntäänsä syövä käärme. Rahoitusta ei löydy laajoille tutkimuksille, koska luvassa ei ole uusia patentteja, koska lääkkeet on jo keksitty: ne ovat synteettisten lääkevalmisteiden lisäksi oikeanlaista ruokavaliota, ravintolisiä, yrttejä ja henkisen aspektinkin huomioiminen hoidossa.

Miksi tilanne vaatii kohennusta?

KESKIVIIKKO 15. LOKAKUUTA 2014

 

Ministerin vastaus kirjalliseen kysymykseen T3 lääkkeiden saatavuudesta

Ministeri Huovinen kertoi mm., että synteettistä hormonia on ollut saatavissa jo 1950-luvulta. Hän ei varmaan tiedä, että silloinen hormoni oli juuri T3, eli kiistakapula. T4 (Thyroxin) tuli Suomen markkinoille vasta 1970-luvun alussa.

Reposaaressa asuva Jasmine on kärsinyt koko ikänsä kilpirauhasen vajaatoiminnan oireista. Jasminen äidillä on ollut kilpirauhasen vajaatoiminta odottaessaan Jasminea, hän ei ole kuitenkaan saanut siihen koskaan lääkitystä. Kun Jasmine viimein sai oikeat lääkkeet kilpirauhasongelmiinsa, teki Satakunnan keskussairaalan lääkäri Jyrki Lähde Jasminea hoitaneesta lääkäristä kantelun Valviraan.

Suomessa on meneillään oppiriita kilpirauhasen hoidosta ja erityisesti kilpirauhasen vajaatoiminnan hoitoon käytettävistä lääkkeistä. Kiistellyt T3 -lääkkeet ovat kaikki kilpirauhasen vajaatoimintaan tarkoitettuja lääkeitä, joiden tiedot ja käyttöohjeet löytyvät Lääkäriseura Duodecimin Lääketietokannasta.

 

Lue lehdistötiedote 

Katso MOT Kilpirauhanen sytytti lääkärisodan

Testamenttilahjoitus

Hyvinvointia ja terveyttä edistävät Hoidot Suomessa ja Euroopassa

HYVE CAM 2018 lataa esite

Vita Aktive

vita aktive

Suomen Terveysjärjestö STJ ry, info [at] stjry.fi p. 044  355 8540