Uskallanko rokottaa lapseni?
Omalla kohdallani rokotusasia tuli ajankohtaiseksi vasta raskausaikana vuonna 2000, kun neuvolasta annettiin esite rokotuksista. En ollut aikaisemmin kiinnittänyt asiaan erikoisempaa huomiota, mutta selaillessani tuota esitettä, mieleeni muistui asiakkaiden kommentteja rokotuksista. Päätin ottaa asiasta tarkempaa selkoa, sillä jokainen vanhempi haluaa parasta lapselleen ja halusin selvittää mikä olisi parasta minun lapselleni.
Ensimmäiseksi tutkin viralliset suositukset ja niiden vähättelevät maininnat haittavaikutuksista. Seuraavaksi tarkistin Pharmaca Fennicasta rokotteiden valmistusaineet ja tässä vaiheessa alkoivat hälytyskellot soida. Kolmoisrokotteessa ilmoitettiin olevan mm. alumiinia ja tiomersaalia eli orgaanista elohopeaa, poliovirukset kasvatetaan apinan munuaissoluviljelmissä, puhdistetaan ja inaktivoidaan formaldehydillä ja kaikki komponentit imeytetään alumiiniin. Tämän luettuani, halusin kaivaa kaiken mahdollisen tiedon näiden apu- ja säilöntäaineiden vaikutuksista ja otin myös selvää rokotuksia vastustavien mielipiteistä ja perusteluista.
Vuonna 2000 tietoa oli vaikeampi löytää, parhaat teokset olivat Yves Delatten: Rokotukset ??? Compendium ja Vie­ra Scheibnerin: Vaccination: The Medical Assault on the Immune System. Molemmat teokset on koottu lääketieteen omista tutkimuksista. Scheibner kirjoittaa kirjassaan: ”Tavoitteeni on kertoa rokotteiden lyhyt- ja pitkäkestoisista sivuvaikutuksista, mm. aivovaurioista ja kuolemista, niiden tehottomuudesta infektiosairauksien ehkäisyssä sekä syy-yhteydestä PDT – ja poliorokotteiden ja kätkytkuolemien välillä. Kun Japanissa rokotusikä nostettiin kahteen vuoteen, hävisi kätkytkuolema koko maasta.” (Suomessa lyhenne DTP)

Rokotusten haittavaikutukset ilmoitetaan aina prosentteina tai lukuina, kuten esim. kouristuksia 2.5 / 100 000 Kol­moisrokote-annosta kohden. Tilastoina luvut näyttävät aina vähäisiltä, mutta nämä ovat vain virallisesti ilmoitettuja lukuja. Voi vain arvailla, kuinka paljon neuvoloihin ilmoitetaan erilaisista rokotusten jälkeisistä vaivoista, joita ei koskaan lähetetä haittavaikutusrekisteriin.

Kun tällainen haittavaikutus sattuu oman lapsen kohdalle, ei paljon lohduta tieto siitä, että hän nyt sattuu kuulumaan tähän ”harvinaiseen” muutaman prosentin ryhmään, joka saa vakavampia reaktioita. Esim. MPR – rokotteesta (tuhkarokko – sikotauti – vihurirokko) on Englannissa jaettu rokotevalmistajien omien lääkärien taholta tiedotusmateriaalia, jossa ilmoitetaan seuraavat vaikutukset: välitön allerginen reaktio, väliaikaisia niveloireita, imurauhasten turpoamista, kuumekouristuksia, ohimeneviä hermostollisia häiriöitä kuten toispuolista halvaantumista, aivotulehdusta ja kuuroutta. Yhdysvalloissakin on tutkimuksissa todettu, että suurella osalla lapsista ei viiden vuoden kuluttua MPR – rokotteen saamisesta, ole enää verikokeessa todettua immuniteettiä vihurirokkoa vastaan.

Rokotetutkimusten luotettavuus?
Rokotetutkimukset ovat olleet myös kritiikin kohteena, sillä rokotevalmistajat rahoittavat lähes kaikki rokotetutkimukset ja tämän seurauksena niiden luotettavuus on kyseenalaista. He eivät käytä rokottamattomia kontrolliryhmiä, seuranta-ajat ovat liian lyhyitä, joten kaikki haittavaikutukset eivät ehdi tulla esiin. Verikokeella todettavaa vasta-aineiden muodostusta pidetään myös epäluotettavana keinona testata vastustuskykyä, sillä elimistön immuunipuolustus perustuu paljon monimutkaisempaan tapahtumaketjuun, kuin pelkkään vasta-ainetuotantoon. Rokotukset ovat suuren luokan bisnestä, maailman rokotemarkkinoiden odotetaan kasvavan 6 miljardista dollarista 10 miljardiin vuoteen 2006 mennessä. On ymmärrettävää, että taloudellisten menetysten pelossa rokotevalmistajat eivät halua suurempaa julkisuutta rokotusten tehottomuudesta ja niiden aiheuttamista ongelmista.
Näihin päiviin asti nämä haittavaikutukset ovat pysyneet melko suppeiden rokotuksia vastustavien ryhmien tiedossa, mutta nyt rokotukset ovat vihdoinkin saaneet laajempaa negatiivista huomiota ympäri maailmaa. Kyseessä on rokotteissa käytettävä tiomersaali, jonka on todettu mm. amerikkalaisissa tutkimuksissa aiheuttavan autismia ja lisäävän sydäntautien riskiä. Tiomersaali eli orgaaninen elohopea on voimakas hermomyrkky, jota on mm. DTP – (kurkku­mätä – jäykkäkouristus - hinkuyskä) ja influenssarokotteessa. Tiomersaali saattaa aiheuttaa autismia, oppimis- ja keskittymisvaikeuksia, muita neurologisia ja immuunijärjestelmän häiriöitä sekä maksa- ja munuaisvaurioita.
Suomessakin on ollut kirjoituksia rokotteiden ongelmista, mm. BCG – eli Calmette – rokotteen myyntiluvattomuudesta ja saman rokotteen aiheuttamista, jopa puolivuotta kestävistä imusolmuketulehduksista, joita on hoidettu ylipitkillä antibioottikuureilla. Osa lapsista on joutunut myös noin 3 kk kestävälle tubiestolääkitykselle. Eräs isoäiti (farmaseutti, mikrobiologinen laborantti) oli ollut yhteydessä Kansanterveyslaitoksen rokoteturvallisuuslääkäriin ja vaatinut tällaisen rokotteen poistamista markkinoilta, lääkäri oli vähätellyt ongelmaa ja todennut rokotteiden olevan vapaaehtoisia Suomessa. Mutta miten ihmiset tietävät varoa näitä rokotteita, kun niiden aiheuttamista ongelmista ei missään tiedotusvälineissä kerrota. Tämä isoäiti kirjoittikin lehdessä, ”Minä ainakin luotin ”sokeasti” viranomaiseen.”
Tuorein rokotuksia käsittelevä uutisointi, oli tieto rokotuskertojen vähentymisestä, kun kolmen sijasta annetaankin viittä eri tautia vastaan rokotus. Tämän luulisi olevan positiivinen uutinen, mutta valitettavasti näin ei ole. On täysin luonnon vastaista saada viisi tarttuvaa tautia samanaikaisesti, normaalisti sairastamme taudin kerrallaan. Kuinka kauheaan kamppailuun pieni ihmiselimistö joutuukaan, kun siihen istutetaan tällainen tautimäärä yhdellä kertaa.
Taudit häipyvät ilman rokotuksiakin!
Viranomaisten taholta usein kuultu väite on, että joukkorokotukset ovat hävittäneet lasten tarttuvat taudit. Tälle väitteelle ei ole kuitenkaan olemassa tieteellistä näyttöä. Lääketieteen omista lähteistä löytyy todisteita, että esim. hinkuyskä on lieventynyt ja ilmaantuvuus vähentynyt sellaisissakin maissa, jossa sitä vastaan ei rokoteta ja samalla rokotetuissa maissa rokotuksen saaneet lapset sairastuvat hinkuyskään. Tuhkarokostakin on sairaalatietojen perusteella kehittynyt epätyypillinen tuhkarokkomuoto, joka tarttuu vain rokotettuihin lapsiin ja kuolleisuus on huomattavaa. Paremman hygienian ja ravinnon tason sekä väljemmän asumisen ansiosta monet tappavat taudit, kuten paiserutto, on hävinnyt ilman yhtäkään rokotusohjelmaa.
Tutkittuani rokoteasiaa sekä viranomaisten, että rokotteita vastustavien tahojen tutkimuksista, tein päätöksen rokottamattomuuden puolesta. Kuten WHO eli Maailman terveysjärjestökin on todennut: ”Paras rokote yleisiä tarttuvia tauteja vastaan on kunnollinen ruokavalio.” Terveyttä on paras tukea puhtaalla kasvisvoittoisella ravinnolla ja luonnonmukaisilla elämäntavoilla. Myös lisäravinteita tarvitaan tämän päivän ravinnon täydennykseksi, jos halutaan pysyä terveenä. Tyttäreni täytti juuri kuusi vuotta ja hän on pysynyt täysin terveenä. Ainoa tauti, minkä hän on sairastanut, oli vauvarokko 8 kk ikäisenä ja sekin meni vaivattomasti ohi homeopaattisen hoidon avulla. Vesirokkoa olemme yrittäneet saada, mutta ei ole vielä onnistunut.
On jokaisen vanhemman oma valinta antaako rokotuksia vai ei, mutta suosittelen ottamaan asioista tarkempaa selkoa ennen päätöksen tekoa. Yksi hyvä lähde on www.rokotusinfo.fi, Rokotusinfo ry välittää monipuolista rokotuksiin liittyvää tietoa ja puolustaa kuluttajien etuja. Suosittelen myös lukemaan kirjat: Viera Scheibner; Rokotukset sekä Yves Delatte; Rokotukset.
Mitä enemmän näitä asioita tutkin, sen varmempi ja onnellisempi olen päätöksestäni olla rokottamatta lastani.
Lähteet: Viera Scheibner; Rokotukset, Yves Delatte; Rokotukset, www.biovita.fi, www.rokotusinfo.fi, www.sci. fi/~tiina/roko.htm, Pharmaca Fennica
Kirjoitin tämän artikkelin vuonna 2006. Rokotusinfo ei ole enää aktiivisesti toiminnassa, mutta hyvä lähde rokotteiden vaikutuksista on kirja Rokotteet ja vaiettu tieto.
Marjo Sukeva-Hakanpää,
varapuheenjohtaja STJ ry
Tästä linkistä tietoa STJ ry Rokotejaostosta
 
Tiedätkö, mitä rokotteet sisältävät

Ihmiset ovat tänä päivänä hyvin kiinnostuneita syömästään ruuasta. Tuoteselosteita luetaan tarkasti ja mietitään, onko ruoka tuotettu eettisesti. Osa syö kasvisruokaa ja tiukimmat vegaaniruokaa, jossa ruokavaliosta on karsittu pois eläinkunnan tuotteet.

Olisi suotavaa, että ihmiset kiinnostuisivat myös rokotteiden sisältämistä aineista ja niiden eettisyydestä, ennen kuin tekevät päätöksiä itsensä tai lastensa rokottamisesta. Vanha sanonta tieto lisää tuskaa, pitää paikkansa tässäkin asiassa. On niin helppo mennä virran mukana ajattelematta itse asiaa. Moni havahtuu miettimään rokoteasioita vasta sitten, kun jotain ikävää sattuu.

Tässä on esitetty vain muutamia aineita, joita rokotteet yleisesti sisältävät. Jokainen voi miettiä onko kaikki tämä välttämätöntä vai onko jo menty liian pitkälle. Yleinen tietämys rokotteista on, että ne sisältävät tauteja aiheuttavien virusten tai bakteerien heikennettyjä kantoja tai osia niistä. Nämä aineosat eivät ole rokotteiden haittojen kannalta yleensä merkittäviä.
Sen sijaan merkittäviä aineita rokotteissa ovat mm. elohopea (jonka tiedetään aiheuttavan mm. autismia, syöpää ja geenimutaatioita). Alumiini (neurologisia sairauksia). Formaldehydi (lisääntynyt leukemiariski). Polysorbaatti 80 (yhdistetty mm. syöpään, hedelmättömyyteen, suoliston tulehdukseen). Rokotteissa esiintyviä aineita ovat myös antibiootit, fenoli, lipeä, asetoni, lateksi, virtsa eli urea. Virusten elatusalustoina käytetään eläinten munuaisia ja muita elimiä sekä ihmisen abortoituja sikiöitä.
Ihmisperäiset aineet

Ei liene yleisessä tiedossa, että tiettyjen rokotteiden solulinjat (cell lines) ovat lähtöisin ihmisen abortoiduista sikiöistä. Sikiöistä peräisin olevissa kudosviljelmissä tuotetaan rokotteissa tarvittuja puhdistettuja viruksia. Muun muassa varicella eli vesirokko ja rubella eli vihurirokko on valmistettu tällä tavoin.

Esimerkiksi Suomessa rokoteohjelmassa käytettyjen MPR-rokotteiden Priorixin ja M-M-RVAXPRO tuoteselosteissa on jätetty mainitsematta, että molemmissa rokotteissa on käytetty abortoitujen sikiöiden soluja.
Myös ympärileikattujen pikkulasten esinahkaa käytetään luontoperäisen mikro-orgasmin geneettiseen muunteluun, niin että mikro-orgasmi sopii rokotteeseen (vihurirokko, vesirokko, HPV). Sairaalat ja klinikat voivat myydä vastasyntyneiden esinahkoja, elleivät vanhemmat halua niitä säilyttää!
Linja WI-26 VA4, Simianvirus 40 (SV 40), on WI-26 linjan johdettu muunnos, saatu 3 kk ikäisen valkoihoisen poikasikiön keuhkokudoksesta. Soluissa on vaarallinen apinavirus SV 40 T-Ag, mutta infektoivaa virusta ei ole vapautettu.
HEK-293 on solulinja, jonka solut on saatu 1973 terveen, abortoidun hollantilaissikiön munuaissoluista. Numero 293 kertoo linjan perustamiseen kuluneiden abortoitujen sikiöiden määrän.
Otteita kirjasta -Rokotteet ja vaiettu tieto. Ota selvää rokotteiden sisältämistä aineista ja ole kiinnostunut mitä sinuun tai sinun lapsiisi rokotteiden myötä työnnetään. Tästä kirjasta on hyvä alkaa kartuttamaan omaa rokotetietoutta.
Täältä voit tilata kirjan
https://www.elinahytonen.fi/kirjat/rokotteet-ja-vaiettu-tieto/
 
Lataa tästä juttu pdf-tiedostona
 
Takaisin ylös